Menu
Trainer in de spotlight – Jer (Jeremy Soumokil)

Trainer in de spotlight – Jer (Jeremy Soumokil)

Trainer in de spotlight – Jer (Jeremy Soumokil)

Marichelle is natuurlijk hét gezicht van TYR boxing, maar ze doet het niet alleen. Elke dinsdagavond geeft Jer de training ‘Boksen voor beginners’. Tijd om Jer (Jeremy Soumokil) beter te leren kennen!

Jer is geboren in een echte vechtfamilie. De liefde voor de vechtsport is er met de paplepel in gegoten. Zijn familie aan zijn vaders kant heeft allerlei vechtscholen. Zo hebben zij een kickboksschool waarin Jer opgegroeid is. Hij wist al jong dat hij verder wilde in de sport en heeft dan ook het CIOS gedaan. Een welbekende sportopleiding. Op zijn zestiende was hij zelfs al kickbokstrainer!

Het is niet alleen bij boksen en kickboksen gebleven. Jer heeft ook allerlei andere vechtsporten beoefend. “Ik wilde het complete plaatje beheersen. Niet alleen stoten en trappen, maar het verrijken met andere elementen. Zoals klemmen zetten en allerlei worpen leren. Ik wilde door alles wat ik op jonge leeftijd al zag, gewoon echt héél goed worden in vechtsport. Ik vind het dan ook mooi dat je jezelf kan blijven verbeteren in houding, techniek en de combinaties die je maakt.“ Het is met deze houding dan ook niet gek dat hij Nederlandse Kampioen Muay Thai is geworden in 2003!

In 2013 kreeg Jer een nekhernia en moest binnen 3 weken onder het mes. Dat heeft veel impact gehad, want sindsdien doet hij geen wedstrijden meer. “Het risico op blijvend letsel is gewoonweg te groot.” Hij traint nog wel regelmatig en vliegt van de ene sportschool naar de ander. De ene keer bij TYR, de volgende keer met zijn neef op de pads of hij pakt weer ergens anders een lesje mee.

Jer kent Marichelle van haar tijd dat zij training gaf bij van ’t Hof. Ze hielden contact en kwamen elkaar een tijdje geleden weer tegen in de stad. Jer wist dat Marichelle een boksschool zou gaan openen en Marichelle had onthouden dat Jer training gaf. Een match zo is duidelijk! Want Jer werd een van de trainers bij TYR Boxing.

“Het is een hele aangename boksschool, hier heerst geen popi jopie gedrag. Soms heb je nog wel eens dat er een sfeertje hangt van haantjes gedrag. Hier is dat niet, het voelt vrij en open met leuke gezellige mensen. Je merkt ook dat dit leuk is voor mensen die voor het eerst komen. Zij worden gelijk goed opgevangen.”

“Ik heb gevorderden en wedstrijdboksers getraind, maar ik vind het trainen van beginners misschien wel het leukst. Je kan ze echt de techniek van het boksen zelf leren. Je ziet ze gewoon met grote sprongen vooruit gaan. Boksen is ook zo leuk door het uiterlijk van het spel, het is mooi om te zien. Dit vond ik vroeger al, toen ik op jonge leeftijd aanwezig was bij vechtgala’s. “

“Het belangrijkst vind ik dat iedereen die mee doet er plezier in heeft. Tijdens het hebben van plezier leer ik je de technieken. Ik wil mensen zien genieten tijdens de les!”

 Lijkt het jou ook leuk om een keer een les van Jer te krijgen? Meld je dan aan voor de les ‘Boksen voor beginners’ op dinsdagavond.