Menu
Bokser van de maand: Rob de Vaal

Bokser van de maand: Rob de Vaal

Elke bokser bij TYR is super waardevol en daarom kiezen we elke maand een bokser van de maand. Iemand die de afgelopen tijd net even iets verder is gegaan of iets bijzonders heeft gedaan.

Toegegeven, het is ons niet helemaal gelukt om élke maand een bokser van de maand te kiezen, maar het is nu toch echt tijd voor een nieuw boksverhaal. Deze keer het verhaal van fysiotherapeut Rob en zijn witte spido.

Bokspaspoort
Wie?                              Rob de Vaal
Leeftijd?                       47 jaar
Hoe lang boks je?       10 maanden
Wat is je motivatie?    Fit worden

Rob heeft een gezin met allemaal sportievelingen. Zijn 3 kinderen zijn allemaal gek op voetballen. Als hij niet bij zijn gezin is werkt Rob in één van zijn twee fysiotherapie praktijken in Nesselande. Hij is gespecialiseerd manueel therapeut.

Toen Rob een boks-clinic ging doen met White Collar Boxer Frank raakte hij al erg geïnteresseerd in het boksen. Hij zocht naar een sport die in zijn drukke schema zou passen. Helaas lukte het toen niet aan te sluiten bij de White Collar Boxing groep. Hij heeft dus echt gewacht tot TYR haar deuren opende en eindelijk met boksen aan de slag kon!

“Vroeger heb ik heel veel gebasketbald, door de drukte en mijn gezin was het niet meer haalbaar om op topniveau te spelen. Dat betekende dat ik naar de veteranenklasse zou gaan, dat vond ik niets..” Rob is toen voor zichzelf gaan sporten; fitness, roeien en meer. Totdat TYR open ging en hem de mogelijkheid gaf lekker in de avonden te gaan trainen.

“Het werd ook wel hoogtijd om te sporten. Ik was niet echt fit en er zaten een paar kilootjes te veel aan. Ik heb toen aangegeven dat ik er net zo wilde uit zien als zo’n Italiaanse god in een Versace reclame. Strak lijf, gebronsd, strakke zonnebril. Om dat te benadrukken hebben die modellen dan altijd zo’n witte spido aan. Dat wil ik dus ook, dat is mijn doel ‘de witte spido’,” verteld Rob lachend.

“Ik vind het ook niet erg om hard te trainen…..dat is het eigenlijk altijd. Ik vind die combinatie van hard fysiek trainen in combinatie met techniek en tactiek het leukste. Dat je zoveel met je motoriek werkt spreekt me aan, maar dat is misschien ook beroepsdeformatie.”

Boksen is een allround sport waar je veel beweegt, maar waarbij het ook belangrijk is om dit netjes en goed te doen. Dat is lastig zat, maar ook juist de uitdaging volgens Rob. “Het aanleren van nieuwe bewegingen, technieken en dat weer combineren door te leren verdedigen aanvallen. Het is complexer dan ik van te voren had bedacht en juist daardoor ook zo leuk.”

“TYR is als sportschool erg fijn, het is toegankelijk en heeft een hele goede sfeer. Het is geen typische sportschool, het is veel persoonlijker. Dat merk je ook aan de grootte van de groep. Het is niet zo vol dat er geen aandacht meer is voor de individu.”

“Marichelle heeft hier een groot aandeel in. Ze is super vriendelijk, maar als er getraind moet worden dán zal je trainen. Ze krijgt je verder dan jezelf van te voren dacht, waardoor je blijft groeien en fitter wordt.”

“Als ik vertel dat ik boks, dan krijg ik snel de reactie dat ik daar helemaal het type niet voor ben. Maar wat is dan een bokstype? Het vooroordeel is verre van waar. De publieke opinie dat het ruw en blessure gevoelig is, dat is niet de standaard.”

Rob traint twee keer in de week en sluit dan aan bij de Box & Burn lessen. Hij is inmiddels ook erg nieuwsgierig naar de echte boks lessen. Die passen echter helaas nog niet in zijn agenda.

We hopen natuurlijk allemaal dat Rob zijn doel gaat halen en binnenkort op het strand ligt met zijn gespierde lijf in die ene witte spido!