Menu
Bokser van de maand – Moara Daniëls

Bokser van de maand – Moara Daniëls

Elke bokser bij TYR is super waardevol en daarom kiezen we elke maand een bokser van de maand. Iemand die de afgelopen tijd net even iets verder is gegaan of iets bijzonders heeft gedaan.

Moara is de allereerste bokser met deze titel! Zij mag het spits afbijten in deze nieuwe reeks. Ze is er vanaf het eerste moment trouw elke week én ze heeft regelmatig mensen meegenomen, waardoor er 3 nieuwe TYR leden zijn! We willen haar dan ook een stukje beter leren kennen via dit interview.

Bokspaspoort
Wie?                              Moara Daniëls
Leeftijd?                       44 jaar
Hoe lang boks je?       2 maanden
Wat is je motivatie?   Fit worden

Moara is zelfstandig ondernemer en adviseert particuliere en zakelijke klanten bij de aanschaf van luxe open haarden. Ze is trots met haar product bij te dragen aan momenten van waarde. “Of je nu in een hotel, restaurant of bij iemand thuis bent, een open haard is emotie en verbindt mensen.”

Als zelfstandig ondernemer werk je veel, daar ging de afgelopen jaren ook alle aandacht naar uit, maar Moara liep al een tijdje met de gedachte rond om meer te gaan doen in sport.

Even geleden was Moara bij een etentje voor vrouwelijke ondernemers, een moment voor inspiratie en het delen van ervaringen. Zij ontmoette hier Marichelle en Marjolijn. Toen Marichelle haar verhaal deelde en ook Marjolijn vertelde dat zij hier trainde, kwam alles een beetje bij elkaar.

“Het verlicht, waardoor je de week makkelijker kan ‘handelen’.”

In januari is zij dan ook lid geworden bij TYR. Ze merkte eigenlijk direct hoeveel positieve invloed sporten heeft op je welzijn. Ze kan echt haar hoofd leeg maken tijdens een training. Naast dat je lichamelijk fitter wordt, is dat ook mentaal het geval. “Het verlicht, waardoor je de week makkelijker kan ‘handelen’.”

Moara traint 2 tot 3 keer per week bij TYR en vindt de afwisseling in trainingen het leukst. Zo doet ze 1 keer per week mee met de bokszaktraining om echt aan haar conditie te werken. Daarnaast doet ze mee met ‘boksen voor beginners’, zodat ze de techniek goed onder de knie krijgt. Haar motoriek in combinatie met de beweeglijkheid van armen en benen, daar ligt een mooie uitdaging. Tijdens deze les is daar veel aandacht voor.

Op zondag doet ze mee met ‘Women Only’. Daar is het weer lekker dat je alle combinaties die je leert kan oefenen met elkaar. “Wanneer je tegenover een partner staat die beter is dan jij, dan kun je lekker je kracht erin gooien, losgaan. Je merkt dan ook goed de progressie die je maakt”.

Moara geeft aan dat ze het prettig vind dat je tot een uur van tevoren je jezelf kan inschrijven voor een groepsles. “Zeker als ondernemer weet je soms niet hoe de dag loopt en op deze manier kan ik altijd wel ergens aanhaken.” Daarnaast vindt ze ruimte bij TYR ook een hele prettige. “Marichelle heeft er echt iets moois van gemaakt. Het geheel is met zorg en aandacht op elkaar afgestemd en dat spreekt me aan.”

“Sowieso is Marichelle een hele sympathieke vrouw. Zij is geen drill instructor. Het blijft gemoedelijk, terwijl ze je ondertussen wel verder helpt om je te ontwikkelen. Ze is geduldig en zeker als beginner is dat fijn, je voelt je comfortabel en op je gemak.

De sfeer bij de boksers onderling is ongedwongen. “Alle niveaus trainen door elkaar waardoor het laagdrempelig is om te starten.”

“Je verliest je zelf even helemaal in dat moment.”

Wanneer Moara stuk gaat tijdens de trainingen denkt ze maar aan één ding: overleven! De eerste twee trainingen dacht ze van tevoren dit vind ik echt leuk, terwijl ze tijdens de training daar ineens toch wat anders over dacht. “Maar je merkt hoe snel je verbetert, je herpakt je en gaat door, zodat je sneller herstelt en je conditie verbeterd.”

Wanneer er lekker harde up tempo muziek op staat tijdens de training kan Moara ook daar echt haar energie uithalen. “Je verliest je zelf even helemaal in dat moment”.

Ze kan dan ook iedereen aanraden om bij TYR te gaan boksen. “Het is zo veelzijdig! Je pakt je hele lichaam aan en het heeft ook mentaal een goed effect. Daarnaast is de omgeving prettig, zijn de lessen afwisselend en is Marichelle een topper.”

Moara krijgt als bokser van de maand een shirt van TYR en ze mag 2 mensen een weekpas gratis meegeven.